NAAPURILÄHIÖ -HANKE 2017 - 2020

Naapuriapua ja yhteisöllisyyttä Tesomalla ja Länsi-Tampereella


Naapurilähiö -hanke (2017-2020) on STEA:n rahoittama kehittämishanke, jonka tehtävänä on välittää naapuriapua ja lisätä yhteisöllisyyttä Länsi-Tampereen alueella. 


Hankkeen toiminta pähkinänkuoressa:

Naapuriavun Naapurilähiö -hankkeessa vapaaehtoiset naapuriauttajat auttavat apua tarvitsevia asukkaita

Naapuriapua ovat saattaneet perille hankkeen henkilöstö sekä hankkeessa koulutetut yhteisökoordinaattorit. Hankkeessa välitettävää naapuriapua on ollut esimerkiksi naapurin saattaminen lääkärikäynnille, juttuseura, arjen pienissä askareissa auttaminen, yhteiset retket ja kulttuurivierailut, taulujen tai muiden pienesineiden kiinnitys seinälle, verhojen ripustaminen, lehtien lukeminen tai roskapussien vieminen. 

Hankkeessa on järjestetty säännöllisesti toimiston avoimia ovia, joissa naapurit voivat tavata toisiaan kahvikupposen tai mukavan toiminnan ääressä. Hanke on järjestänyt myös erilaisia retkiä ja tapahtumia kuten museovierailuja, luontoretkiä, yhteistä grillausta sekä ulkoilurasteja Länsi-Tampereen asukkaille.

Naapuriavun hyvät ja turvalliset käytänteet ovat muodostuneet kehittämistyön ja kerätyn palautteen avulla. Tärkeintä naapuriavun onnistumisessa on naapureiden välinen tasa-arvoinen ja kunnioittava kohtaaminen, luottamus, ennakointi sekä silmien ja korvien avoinna pitäminen.

Tutustu paremmin hankkeen toimintaan tältä sivulta löytyvien materiaalien ja kuvien avulla! 


Hanke päättyi vuoden 2020 loppuun. Jos kaipaat tietoa ja tukea uuden vapaaehtoistehtävän, tuen tai tekemisen löytämiseen, voit tutustua hankkeessa koostettuun Kansalaistoiminnan oppaaseen, joka löytyy alempaa. 

Yhteystiedot:

Hanketyöntekijä: 

Anniriikka Rantala

sähköposti: anniriikka.naapurilahio@gmail.com


Tutustu vapaaehtoistoiminnan alueelliseen oppaaseen ja hankejulkaisuun! 

Olemme koonneet syksyn 2020 aikana alueellisen oppaan kansalaistoiminnasta ja vapaaehtoistyöstä kiinnostuneille kaupunkilaisille ja opas on nyt julkaistu myös tänne hankkeen kotisivuille (linkki alapuolella). Opas on tarkoitettu ensisijaisesti hankkeeseen osallistuneille henkilöille, mutta opasta voivat käyttää hyödyksi myös muut kaupunkilaiset, alueen toimijat tai muuten vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneet henkilöt ja organisaatiot. Oppaan tarkoituksena on tarjota konkreettista tietoa vapaaehtoistoiminnan jatkumisen ja yhteisöllisyyden kasvun tueksi Länsi-Tampereen alueella.

Emme järjestäneet Naapurilähiö -hankkeesta loppuseminaaria syksyllä 2020 vallitsevan koronapandemian takia. Seminaarin korvaajaksi koostimme hankejulkaisun, jossa esitellään kevyesti hankkeen toimintaa kuluneina vuosina, käydään läpi naapuriavun pelimerkkejä sekä pohditaan, mitä hankkeesta jää jäljelle ja miten toisista välittäminen voisi jatkua Tesoman ja Länsi-Tampereen alueilla sekä koko Suomessa. 

Pääset tutustumaan molempiin julkaisuihin alta löytyvistä linkeistä: 


Naapurilähiö -hankkeen muita tiedostoja: NAAPURILÄHIÖ -HANKKEEN KUVAGALLERIA 

(klikkaa kuvaa suuremmaksi)