Aluetoiminta

Sivua päivitetty 4.8.2022

Yhdistys jatkaa vuonna 2022 eri puolilla Suomea aluetoimintaa, josta informoidaan tällä sivulla. 

Tule mukaan ja kysy lisää! 

Yksinasuminen koskettaa lähes jokaista meistä jossain elämämme vaiheessa: itsenäistymisen, opiskelun, parisuhde-eron, leskeytymisen, tms. muodossa, mutta se voi olla myös koko aikuisiän kestävää. Vaikka yksinasuminen olisi vain lyhytkestoinen aika, siihen liittyy eriarvoistavia tilanteita, joita ei aina edes osaa huomata. Yhteiskuntaamme kehitetään pääosin perheiden ja parisuhteiden näkökulmasta eikä yksinasuvien ääntä huomioida tai kuulla.

Aluetoiminta

Yhdistyksemme haluaa jalkautua eri puolille Suomea aloittamalla aluetoimintaa. Toivomme, että kuulemme paremmin jäsenistömme ajatuksia ja kokemuksia erilaisista syrjivistä ja korjaamisen tarpeessa olevista tilanteista voidaksemme valtakunnallisena yhdistyksenä edistää yksinasuvien yhteiskunnallista yhdenvertaisuutta.

Yhdistyksen intressinä aluetoiminnan aloittamiselle on:

  • tarjota aktiivista jäsentoimintaa
  • lisätä kiinnostusta omaan yhdistykseen ja siinä vaikuttamiseen
  • saada tietoa paikallisesti erilaisista arkisista yksinasumisen kokemuksista ja haasteista
  • lisätä vaikuttavuutta paikalliseen ja valtakunnalliseen päätöksentekoon yksinasuvien tilanteista
  • saada näkyvyyttä paikallisesti ja valtakunnallisesti
  • lisätä yksinasuvien tietoisuutta ja tavoittaa uusia jäsenyydestä kiinnostuneita yksinasuvia

Tarvitsemme aluetoiminnan aloittamiseen aktiivisia yksinasuvia jäseniämme toiminnan yhteyshenkilöiksi. Aluetoiminta alkaa niillä paikkakunnilla, joista löytyy ainakin yksi toiminnasta innostunut jäsen, joka on va,is kutsumaan toisia mukaan. Mitään muita erityisiä vaatimuksia vetäjille tai toiminnalle ei aseteta kuin, että toiminnan pitää liittyä Yksinasuvat ry:n tehtävään https://www.yksinasuvat.fi/jasenyys/  ja olla luotettavaa sekä toisia kunnioittavaa. Toiminta voi alkaa vaikka kahvihetkellä, toisiinsa tutustumisella ja yhteisellä toiminnan suunnittelulla.

Yhdistyksellä ei ole mahdollisuutta jakaa taloudellista tukea aluetoiminnan tapaamisiin ja aluetapaamiset tulisikin suunnitella omakustannusperiaatteella. Yhdistys kuitenkin tukee aluetoimintaa erikseen sovittavalla ja tarvittavalla tavalla, kuten jakamalla tietoa sekä alueille, että alueilta. Yhdistys voi myös luennoida yksinasuvien ajankohtaisista tilanteista. Järjestämme Google Meetissa säännöllisesti verkkotapaamisia, joissa jäsenistö voi tuoda omia ajatuksiaan esille. Kehitämme ja kehitymme kokemuksen myötä ja tämä sivu tulee täydentymään ajankohtaisin tiedoin.

Oletko sinä innostunut ja haluat mukaan? Ole yhteydessä aluetoiminnasta vastaavaan Pirjo Laveriin, niin keskustellaan lisää

aluetoiminta(at)yksinasuvat.fi

Ajatuksena on lisätä tälle sivulle ajankohtaisia tapahtumia ja toivottavasti saamme niitä tiedoksi. 

UUSIMMAT


Kaikille jäsenille avoimet etätapaamiset 

Päivitetty 20.7.2022

Tervetuloa tapaamaan muita yksinasuvia etänä! Etätapaamisia on noin kuukauden välein Google Meet -tapaamisina sunnuntai-iltaisin klo 18-19.30. Ilmoittautumiset Google Meet -linkkiä varten yksinasuvat.ry(at)gmail.com (linkki löytyy myös viimeksi saamastasi jäsenkirjeestä).

Seuraava jäsenten etätapaaminen on su 21.8. klo 18.

Keskusteluaihe -ehdotuksia saa mielellään lähettää yksinasuvat.ry(at)gmail.com

Etätapaamisessa on aina mahdollisuus kysyä ja keskustella muistakin aiheista. Tule mukaan!


SEURAAVIA ALUETAPAAMISIA

Päivitetty 4.8.2022


Aluetapaamisten järjestämiseen toivotaan lisää jäseniä. Jos sinä haluat suunnitella ja järjestää jotakin mukavaa toisille yksinasuville lähialueillasi, ole yhteydessä aluetoiminta(at)yksinasuvat.fi


Pääkaupunkiseutu

Espoolainen jäsenemme järjestää seuraavan aluetapaamisen Espoon Sellosalissa ti 30.8. 2022. Katsotaan yhdessä ilmainen elokuvanäytös West Side Story, joka alkaa klo 13.30. Tapaaminen Sellosalin ovella viimeistään klo 13.15, jolloin ovet avataan.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset Ritva Parviaiselle viimeistään edellisenä päivänä rit.par(at)hotmail.fi

Linkit tapahtumaan:  

Sellosali | Espoon kaupunki

https://www.espoo.fi/fi/tapahtumat/espooevents:agann2ebe4


Yleisesti tiedotettu 

Päivitetty 15.11.2021

Kaikki jäsenet, jotka ovat antaneet luvan jakaa yhteystietonsa aluetoimintaan, ovat saaneet ryhmäsähköpostia 15.11.2021 mennessä. Olemme jakaneet jäsenet toiminta-alueittain parhaan kykymme mukaan. Jäsenistö asuu hyvinkin hajallaan eri puolilla Suomea ja ehdotettu alue voi olla liian kaukana, tai jos se ei muutoin sovi juuri sinulle, ole yhteydessä meihin. Ole yhteydessä myös, jos haluat aloittaa tai tulla mukaan toimintaan!  aluetoiminta@yksinasuvat.fi