Aluetoiminta vuonna 2024


Yksinasuvat ry järjestää jäsenilleen säännöllisesti aluetoimintaa Helsingissä ja Tampereella. 

Koska toimintamme perustuu vapaaehtoistyöhön, resurssimme ovat rajalliset ja siksi kutsummekin aktiiviset jäsenemme mukaan kehittämään aluetoimintaa! Olisiko sinulla kiinnostusta lähteä ideoimaan toimintaa omalla alueellasi? Tunnetko erilaisia rahoitusta myöntäviä tahoja, jotka voisivat tukea tällaista toimintaa? 

Kehitämme myös parhaillaan kaikille avoimia verkkotapahtumia syksylle, joten pysy kuulolla!

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä info@yksinasuvat.fi


Aluetoiminta ja etätapaamiset verkossa

Päivitetty 26.4.2023 (Vaihdettu yhteydenpidon sähköpostiosoite.)

Yksinasuvien aluetoiminta

Yhdistyksemme ei kykene aluetoiminnan järjestämiseen, koska meillä ei ole siihen varoja. Toimimme vapaaehtoisuuden pohjalta pelkillä jäsenmaksutuloilla ja aluetoiminta jää toistaiseksi aktiivisten jäsenten varaan. 

Aluetapaamisten järjestämiseen toivotaan lisää kiinnostuneita jäseniämme. Jos sinä haluat suunnitella ja järjestää jotakin mukavaa toisille yksinasuville lähialueillasi, ole yhteydessä info(at)yksinasuvat.fi

Jaamme aluetoiminnasta ja tapaamisista tietoa tällä sivulla sekä Facebook-sivullamme.

Yksinasuminen koskettaa lähes jokaista meistä jossain elämämme vaiheessa: itsenäistymisen, opiskelun, parisuhde-eron, leskeytymisen, tms. muodossa, mutta se voi olla myös koko aikuisiän kestävää. Vaikka yksinasuminen olisi vain lyhytkestoinen aika, siihen liittyy eriarvoistavia tilanteita, joita ei aina edes osaa huomata. Yhteiskuntaamme kehitetään pääosin perheiden ja parisuhteiden näkökulmasta eikä yksinasuvien ääntä huomioida tai kuulla.

Aluetoiminta

Yhdistyksemme haluaa jalkautua eri puolille Suomea aloittamalla aluetoimintaa. Toivomme, että kuulemme paremmin jäsenistömme ajatuksia ja kokemuksia erilaisista syrjivistä ja korjaamisen tarpeessa olevista tilanteista voidaksemme valtakunnallisena yhdistyksenä edistää yksinasuvien yhteiskunnallista yhdenvertaisuutta.

Yhdistyksen intressinä aluetoiminnan aloittamiselle on:

 • tarjota aktiivista jäsentoimintaa
 • lisätä kiinnostusta omaan yhdistykseen ja siinä vaikuttamiseen
 • saada tietoa paikallisesti erilaisista arkisista yksinasumisen kokemuksista ja haasteista
 • lisätä vaikuttavuutta paikalliseen ja valtakunnalliseen päätöksentekoon yksinasuvien tilanteista
 • saada näkyvyyttä paikallisesti ja valtakunnallisesti
 • lisätä yksinasuvien tietoisuutta ja tavoittaa uusia jäsenyydestä kiinnostuneita yksinasuvia

Tarvitsemme aluetoiminnan aloittamiseen aktiivisia yksinasuvia jäseniämme toiminnan yhteyshenkilöiksi. Aluetoiminta alkaa niillä paikkakunnilla, joista löytyy ainakin yksi toiminnasta innostunut jäsen, joka on valmis kutsumaan toisia mukaan. Mitään muita erityisiä vaatimuksia vetäjille tai toiminnalle ei aseteta kuin, että toiminnan pitää liittyä Yksinasuvat ry:n tehtävään https://www.yksinasuvat.fi/jasenyys/  ja olla luotettavaa sekä toisia kunnioittavaa. Toiminta voi alkaa vaikka kahvihetkellä, toisiinsa tutustumisella ja yhteisellä toiminnan suunnittelulla.

Yhdistyksellä ei ole mahdollisuutta jakaa taloudellista tukea aluetoiminnan tapaamisiin ja aluetapaamiset tulisikin suunnitella omakustannusperiaatteella. Yhdistys kuitenkin tukee aluetoimintaa erikseen sovittavalla ja tarvittavalla tavalla, kuten jakamalla tietoa sekä alueille, että alueilta. Yhdistys voi myös luennoida yksinasuvien ajankohtaisista tilanteista. Järjestämme Google Meetissa säännöllisesti verkkotapaamisia, joissa jäsenistö voi tuoda omia ajatuksiaan esille. Kehitämme ja kehitymme kokemuksen myötä ja tämä sivu tulee täydentymään ajankohtaisin tiedoin.

Oletko sinä innostunut ja haluat mukaan? Ole yhteydessä aluetoiminnasta info(at)yksinasuvat.fi


Maaliskuu 2023

Päivitetty 4.3.2023 

Kallion kirkko 16.3.2023 klo 13 alkaen 

Torstaina iltapäivällä -tilaisuudessa yksinasuvien puolustaja 

Raija Eeva

Haastattelijana Sirkku Nysrtöm. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

https://www.helsinginseurakunnat.fi/tapahtumat/torstainailtapaivalla_4/20230316?fbclid=IwAR3PGkxxd_bAMnC-hbLrqNsmAJDznWLC5y45ZAXCb6hq47FTxbB7hy4PTu0

 

Päivitetty 4.1.2023

YKSINASUVIEN JÄSENET 

EDUSKUNTAAN VIERAILULLE 

TORSTAINA 19.1.2023 

Eduskunnassa vierailumme emäntänä toimii kansanedustaja Eveliina Heinäluoma.

Tapahtumaan tulee ilmoittautua etukäteen 16.1. mennessä sähköpostitse pirjo.laveri(at)gmail.com ja mukaan mahtuu 19 ensimmäiseksi ilmoittautuvaa. 

Ilmoittautuessa ilmoita KOKO NIMESI sekä SYNTYMÄAIKASI, koska nämä tarvitaan eduskunnan turvallisuusmääräysten vuoksi. Itse vierailulla tulee olla mukana voimassa oleva henkilöllisyystodistus.Vierailun aikana tutustumme eduskuntataloon ja keskustelemme yksinasuvia koskevista asioista, voimme esittää kysymyksiä ja nostaa esiin tavoitteitamme yksinasuvien asemaan liittyen. Päivitetty 12.1.2023Yksinasuvien teemailta - Aluetoiminta Pirkanmaalla

Keskiviikkona 18.1.2023 klo 17.30-20.00

Kulttuuritalo Laikku, Keskustori 4, Tampere, Luentosali 1. krs

Ei ilmoittautumisia. Vapaa pääsy. 

Vanha kirjastotalo ulkoa.jpg (1619×1080) (laikku.fi)

Keskustelutilaisuudessa alustavat:

Yksinasuvat ry:n puheenjohtaja Raija Eeva (VTM, diakoni)

 • Keitä me 1,3 miljoonaa yksinasuvaa olemme?
 • Mitä vaikuttamismahdollisuuksia meillä on?
 • Miten yksinasuvat näkyvät päätöksenteossa?
 • Miten meidät huomioidaan palveluissa?

Pirkanmaan hyvinvointialueen kehittämishankkeiden hankejohtaja Eeva Halme 

 • Hyvinvointialueen palvelut

Keskustelulle on varattu aikaa, joten tule mukaan kysymään asiantuntijoilta ja jakamaan kokemuksiasi tämän päivän yksinasumisesta toisten yksinasuvien kanssa. Jos olet eduskuntavaaliehdokkaana, tule hakemaan potkua vaalityöhösi ja kuulemaan, mitä tarpeita meillä on vaalityöllesi. 

Tervetuloa!

Yhteyshenkilönä Anita Ranta / Yksinasuvat ry

Puh. 0405074034

a.ranta@hotmail.com


Kaikille jäsenille avoimet etätapaamiset 

Päivitetty 31.10.2022

Tervetuloa tapaamaan muita yksinasuvia etänä! Etätapaamisia on noin kuukauden välein Google Meet -tapaamisina sunnuntai-iltaisin klo 18-19.30. Ilmoittautumiset Google Meet -linkkiä varten yksinasuvat.ry(at)gmail.com (linkki löytyy myös viimeksi saamastasi jäsenkirjeestä).

Seuraava jäsenten etätapaaminen on marraskuussa 2022. Tarkempaa tietoa tulossa.

Keskusteluaihe -ehdotuksia saa mielellään lähettää yksinasuvat.ry(at)gmail.com

Etätapaamisessa on aina mahdollisuus kysyä ja keskustella muistakin aiheista. Tule mukaan! 


Yleisesti tiedotettu 

Päivitetty 15.11.2021

Kaikki jäsenet, jotka ovat antaneet luvan jakaa yhteystietonsa aluetoimintaan, ovat saaneet ryhmäsähköpostia 15.11.2021 mennessä. Olemme jakaneet jäsenet toiminta-alueittain parhaan kykymme mukaan. Jäsenistö asuu hyvinkin hajallaan eri puolilla Suomea ja ehdotettu alue voi olla liian kaukana, tai jos se ei muutoin sovi juuri sinulle, ole yhteydessä meihin. Ole yhteydessä myös, jos haluat aloittaa tai tulla mukaan toimintaan!  aluetoiminta@yksinasuvat.fi