Aluetoiminta

Sivua päivitetty 12.5.2022

Yhdistys jatkaa vuonna 2022 eri puolilla Suomea aluetoimintaa, josta informoidaan tällä sivulla. 

Tule mukaan ja kysy lisää! 

Yksinasuminen koskettaa lähes jokaista meistä jossain elämämme vaiheessa: itsenäistymisen, opiskelun, parisuhde-eron, leskeytymisen, tms. muodossa, mutta se voi olla myös koko aikuisiän kestävää. Vaikka yksinasuminen olisi vain lyhytkestoinen aika, siihen liittyy eriarvoistavia tilanteita, joita ei aina edes osaa huomata. Yhteiskuntaamme kehitetään pääosin perheiden ja parisuhteiden näkökulmasta eikä yksinasuvien ääntä huomioida tai kuulla.

Aluetoiminta

Yhdistyksemme haluaa jalkautua eri puolille Suomea aloittamalla aluetoimintaa. Toivomme, että kuulemme paremmin jäsenistömme ajatuksia ja kokemuksia erilaisista syrjivistä ja korjaamisen tarpeessa olevista tilanteista voidaksemme valtakunnallisena yhdistyksenä edistää yksinasuvien yhteiskunnallista yhdenvertaisuutta.

Yhdistyksen intressinä aluetoiminnan aloittamiselle on:

  • tarjota aktiivista jäsentoimintaa
  • lisätä kiinnostusta omaan yhdistykseen ja siinä vaikuttamiseen
  • saada tietoa paikallisesti erilaisista arkisista yksinasumisen kokemuksista ja haasteista
  • lisätä vaikuttavuutta paikalliseen ja valtakunnalliseen päätöksentekoon yksinasuvien tilanteista
  • saada näkyvyyttä paikallisesti ja valtakunnallisesti
  • lisätä yksinasuvien tietoisuutta ja tavoittaa uusia jäsenyydestä kiinnostuneita yksinasuvia

Tarvitsemme aluetoiminnan aloittamiseen aktiivisia yksinasuvia jäseniämme toiminnan yhteyshenkilöiksi. Aluetoiminta alkaa niillä paikkakunnilla, joista löytyy ainakin yksi toiminnasta innostunut jäsen, joka on va,is kutsumaan toisia mukaan. Mitään muita erityisiä vaatimuksia vetäjille tai toiminnalle ei aseteta kuin, että toiminnan pitää liittyä Yksinasuvat ry:n tehtävään https://www.yksinasuvat.fi/jasenyys/  ja olla luotettavaa sekä toisia kunnioittavaa. Toiminta voi alkaa vaikka kahvihetkellä, toisiinsa tutustumisella ja yhteisellä toiminnan suunnittelulla.

Yhdistyksellä ei ole mahdollisuutta jakaa taloudellista tukea aluetoiminnan tapaamisiin ja aluetapaamiset tulisikin suunnitella omakustannusperiaatteella. Yhdistys kuitenkin tukee aluetoimintaa erikseen sovittavalla ja tarvittavalla tavalla, kuten jakamalla tietoa sekä alueille, että alueilta. Yhdistys voi myös luennoida yksinasuvien ajankohtaisista tilanteista. Järjestämme Google Meetissa säännöllisesti verkkotapaamisia, joissa jäsenistö voi tuoda omia ajatuksiaan esille. Kehitämme ja kehitymme kokemuksen myötä ja tämä sivu tulee täydentymään ajankohtaisin tiedoin.

Oletko sinä innostunut ja haluat mukaan? Ole yhteydessä aluetoiminnasta vastaavaan Pirjo Laveriin, niin keskustellaan lisää

aluetoiminta(at)yksinasuvat.fi

Ajatuksena on lisätä tälle sivulle ajankohtaisia tapahtumia ja toivottavasti saamme niitä tiedoksi. 

UUSIMMAT


Kaikille jäsenille avoimet etätapaamiset 

Päivitetty 12.5.2022

Tervetuloa tapaamaan muita yksinasuvia etänä! Etätapaamisia on noin kuukauden välein Google Meet -tapaamisina sunnuntai-iltaisin klo 18-19.30. Ilmoittautumiset Google Meet -linkkiä varten yksinasuvat.ry(at)gmail.com (linkki löytyy myös viimeksi saamastasi jäsenkirjeestä).

Seuraava jäsenten etätapaaminen on su 5.6.2022 klo 18. 

Tapaamisessa keskustellaan yhdistyksen lausunnosta eduskunnan tarkastusvaliokunnalle liittyen Asuntopoliittiseen kehittämisohjelmaan 2021-2028. Lausunto (4 sivua) lähetetään jäsenille sähköpostilla noin viikkoa aiemmin.

Etätapaamisessa on aina mahdollisuus kysyä ja keskustella muistakin aiheista. Tule mukaan!


SEURAAVIA ALUETAPAAMISIA

Päivitetty 12.5.2022

Helsinki

Yksinasuvat järjestää perjantaina 27.5.2022 klo 16-18 Helsingin Itäkeskuksen kirjastossa kokoushuone Kanervassa luento- ja keskustelutilaisuuden ”Elämänmuotona yksinasuminen”. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Mukaan mahtuu 50 henkilöä. Luennon pitää Yksinasuvat ry:n puheenjohtaja Raija Eeva ja mukana on yhdistyksen jäseniä. 

Tervetuloa  kuuntelemaan ja keskustelemaan! Ilmoittautumisia ei tarvita.

Tapahtumasta tulee lisätietoa, joka linkitetään tänne. 

Turunlinnantie 1, 00900 Helsinki | Palvelukartta

Lauantaina 11.6.2022 klo 11-13 on tapaaminen, johon voi tulla muualtakin pääkaupunkiseudulta.

Tutustutaan Helsingin kaupunginmuseoon, jossa on esillä mm. näyttelyt Rikki – kun mieli särkyy, Aikakone ja Helsingin valitut palat. Museo sijaitsee Aleksanterinkatu 16 ja sinne on vapaa sisäänpääsy. Ilmoittaudu mukaan yksinasuvat.ry(at)gmail.com

Etusivu - Helsingin kaupunginmuseo


Pirkanmaa

Päivitetty 11.2.2022

Pirkkalan seurakunta järjestää Yksinasuvien oloiltoja alla olevan kuvan mukaisin tiedoin. 

Yhteyshenkilö a.ranta(at)hotmail.com


Yleisesti tiedotettu 

Päivitetty 15.11.2021

Kaikki jäsenet, jotka ovat antaneet luvan jakaa yhteystietonsa aluetoimintaan, ovat saaneet ryhmäsähköpostia 15.11.2021 mennessä. Olemme jakaneet jäsenet toiminta-alueittain parhaan kykymme mukaan. Jäsenistö asuu hyvinkin hajallaan eri puolilla Suomea ja ehdotettu alue voi olla liian kaukana, tai jos se ei muutoin sovi juuri sinulle, ole yhteydessä meihin. Ole yhteydessä myös, jos haluat aloittaa tai tulla mukaan toimintaan!  aluetoiminta@yksinasuvat.fi